лыкIапсэ


лыкIапсэ

адыгэхэм былымышхуэ яукIмэ, и лыр кIыхьу яупIэти, къэлэр лъабжьэрэ шыгъурэ зэхэубауэ абыкIэ Iэнлъэм ирашыухьт, зэхэшыпсыхьа нэужь зи фэр теха къурагъ пхъэлъатхъуэхэм далъхьэти, абы пылъауэ дыгъэм щагъэгъут, къэлэрымэм бадзэ зицIэ къримыгъэкIуалIэу. Апхуэдэу гъэгъуа лым «лыкIапсэкIэ» еджэт
при забое крупного скота, адыги в корытах солили распущенное в длину мясо солью с корнем черемши. После засолки длинные куски вешали на чистые горизонтальные шесты и сушили на солнце. Острый запах черемши близко не подпускал мух

Яхуэмыфащэу лъэныкъуэ едгъэза псалъэхэр . 2014.


Поделиться ссылкой на выделенное

Прямая ссылка:
Нажмите правой клавишей мыши и выберите «Копировать ссылку»

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.